Popečci od tikvica

Popečci od tikvica

Proljeće i ljeto su godišnja doba koja obiluju mnoštvom svježeg i raznovrsnog, zdravog voća i povrća. Jedno od zdravog sezonskog povrća su i tikvice. Tikvice su po svom sastavu slične krastavcima, no ipak za razliku od njih sadrže manje vode, a više vitamina i minerala. Kao i krastavci imaju nisku energetsku vrijednost pa nam pomažu da ostanemo vitki. Bogate su vitaminom C, kalijem, kalcijem, fosforom i selenom. Što se tiče načina pripreme, mogućnosti su zaista brojne. Odlične su pečene na tavi, na roštilju, u kombinaciji s drugim povrćem, kao i mesom, kuhane u raznim varivima, rižotima i kremastim juhama.

Jedan od načina na koji ih ja volim spremati jest da od njih radim popečke. Popečke od tikvica možete poslužiti kao predjelo ili kao prilog u glavnom jelu. Bez obzira na koju se varijantu odlučili, sigurna sam da će Vam se svidjeti.

Sastojci:
  • 750 g tikvica,
  • 4 jaja,
  • glavica crvenog luka,
  • 6 žlica brašna, odnosno po potrebi,
  • Vegeta,
  • sol,
  • ulje.
Priprema:

Tikvice operemo, odstranimo im krajeve pa ih naribamo na ribež. Ako su tikvice mlade možete ih naribati zajedno s korom, kao što sam i ja. Naribane tikvice posolimo i ostavimo ih da puste vodu. U međuvremenu umutimo jaja i na tavi popržimo crveni luk koji smo nasjekli na sitnije kockice.

Tikvice ocijedimo i dodamo jaja i prženi luk. Dodamo i brašno. Brašna treba dodati prema potrebi, odnosno dok ne dobijemo tijesto koje je malo gušće od tijesta za palačinke. Tijesto ne smije biti prerijetko da se razljeva, niti pregusto da se odvaja od posude.

Tijesto za popečke

Tijesto začinimo po želji sa soli i Vegetom.

U tavi zagrijemo ulje pa žlicom grabimo tijesto i stavljamo na ulje oblikujući popečke. Popečke pečemo par minuta s jedne i druge strane dok ne poprime lijepu crvenkasto-zlatnu boju.

I ukusan obrok gotov je u trenu!

Možete preskočiti na kraj i ostaviti komentar. Ping-ovi trenutno nisu dopušteni.

Ostavite komentar